Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ufo Lasnamäe kohal?
Siiski on mu meelest tähelepanuväärne see, et Lennuliiklus ütles, et siin rajoonis ei pidavat tol hetkel olema ühtegi lendavat sõidukit (Kaasa arvatud ka see kopter mis üle mu maja lendas 10-15x vähemalt tol kellaajal). Mõned võivad öelda, et infrapunakopter vms aga mu meelest neil keelati ära öösel lendamine öörahu rikkumise pärast.
Vasta
Keelatud neil midagi. Lasid mitu ööd ringi. Põhjuseks asjaolu, et päevane elu ei lase täpseid mõõtmisi teostada. Antud hetkel tuleks uurida analoogseid juhtumeid. Just vaatluste sarnasuse osas.
Vasta
Hmm, ma üritan jätkata vaatlusi selles suunas ja vaadata kas midagi sarnast veel tuleb (Lennujaam aegade järgi, muidugi wink)

EDIT: Ega neid infrapunakoptereid kaks tükki ei ole? Üks ikka vist?

[Muudetud: 4-9-2009 Laz]
Vasta
Üks oli. Mälu järgi.
Olles näinud erinevaid videoid, siis selle loeks hetkel küll nullilähedaseks. Ei saa kuidagi väita, et see võiks olla midagi maavälist või muud taolist. Lihtsalt on liiga vähe materjali. Kindlamaks muutnuks asja video lõpupilt, kus vaadeldav objekt kadus.
Vasta
Kuidagi väääääga kehva kvaliteediga video, seega ei saa eirit midagi väita.
Vasta
Imelik on see et pool videot seisab objekt ühe koha peal ja siis hakka vasakule liikuma...
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas THOR-00
Kuidagi väääääga kehva kvaliteediga video, seega ei saa eirit midagi väita.
Misasja? Mis imepärast kinokvaliteeti sa ootad siis? Täiesti normaalse kvaliteediga video ju.

Kurb, et ise ei märganud midagi, sest paiknen sündmuskohale küllaltki lähedal. Eks hoian ka nüüd silmad rohkem lahti ning kaamera käepärast.

[Muudetud: 10-4-2009 Kazluk]
Vasta
Niisiis, eile öösel olid sarnased olud võrreldes üleeilsega (Tuul, temperatuur, nähtavus, nädalapäev.) ja vaatasin öösel iga paari minuti tagant sinna suunda aga mitte mingit märki taolisest objektist jällegi ei olnud. Ma lasen vaadata mõnel piloodil seda videot ja küsida ta käest kas see võis olla mõni lennuk/helikopter.
Vasta
Huvitavamaid kommentaare siis õhtulehest...

Tsitaat:ida-virumaalt: langev täht kaks postitust oli siin ka millegi natuke huvitavama asja kohta, mida ma ise ka kolmapäeva õhtul juhtusin nägema. umbes kell 11 langes idataevas väga suur lendav täht. ma arvan, et see oli lendav täht, sest see ilmus eikusagilt ja pärast umbes sekundilist sööstu üle taeva kadus sama äkki. võttis kõhedaks küll, sest see oli väga palju (nii umbes 20 korda?) suurem tavalisest lendavast tähest ja heledus oli võrreldav kuu omaga, mis sel õhtul väga heledalt säras. ma pole küll kunagi varem sellist hiiglaslikku langevat tähte näinud, aga põhimõtteliselt ei näe ühtegi põhjust, miks ei võiks ka mõni pisut suurem meteoriit atmosfääri sattuda. nii et SEE vist ufo ei olnud. veider siiski, et see ajaliselt nii ühel ajal selle lasnamäe lendobjektiga näha oli

Tsitaat:20:55 09.04.2009 niii Minul mustamäel oli küll kaks tundi varem vaadeldav huvitav nn. tulekera lasnamäe suunas, mis nn. tavalennuki puhul peaks maanduma lennuväljal teatud aja möödudes, kuid see laiaulatuslik tuli püsis tunduvalt kauem ja oli jälgitav palju pikemat aega. Tegi ka pilti igaks juhuks, kuid praegu siia pakkuma ei hakka arvestades tavalugeja eelarvamusi igasuguste ebanormaalsete asjade suhtes

(KUI KEEGI TEAB KES KIRJUTAS ÜLEVALOLEVA KOMMENTAARI SOOVIKS VÄGA PILTE NÄHA Smile )

+ 97 skeptilist kommentaari mida võiks väga lihtsate argumentidega ümber kummutada.

[Muudetud: 4-10-2009 Laz]
Vasta
Suure tõenäosusega oli tegu maanduva Kopenhaagen-Tallinn lennukiga.
http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=324066
Vasta
....

Õhtulehe tegelinskid on faktivigu täis.

See kõik juhtus 23:45-23:48

Selle artikli väärtus langeb nulli peale.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Laz
....

Mis siin imestada? See on ju kollane ajakirjandus ja rohkem polegi vaja öelda. Muidu ütleksin ma, et üsna hea video siiski, võib täitsa olla UFO, päris kindel pole. Igatahes hea töö.
Vasta
Tsitaat:Algselt postitas Indr3k
....

Mis siin imestada? See on ju kollane ajakirjandus ja rohkem polegi vaja öelda. Muidu ütleksin ma, et üsna hea video siiski, võib täitsa olla UFO, päris kindel pole. Igatahes hea töö.

Ega "valge" ju eksi kunagi, mkmmmmm!

"Kaitseks" võin öelda, et uuriti ka teised kellaajad läbi. Vastus oli ikka pmst sama - identifitseerimata lendava objekti olemasolu lükati igalt poolt ümber. Seda kellaaegadel 22.00-0.00.

Kui keegi teist tahab aga "tõelist ajakirjandust" teha, siis lennujaamade ja -liikluste andmed on olemas. Nii et uurige. Pealegi on asja uurimas ka teine grupp, mille/kelle kohta peaks Tom paremini teadma.
Vasta
Huvi pärast uurisin mis lennukid võisid tol ajal õhus olla ja silma jääb vaid Amsterdam-Tallinn maandumisajaga 23:50.

Lennukitüüp on Fokker F70 (See on suhteliselt väike lennuk.) ja küsimus ikkagi jääb, et miks ma seda nägin? Olen seal rajoonis elanud pea 15 aastat ja kunagi ei ole sealt lennukit enne näinud. Teine küsimus on veel see, et kas oleksin sellise väiksema lennuki maandumistulesid näinud üle linna?

EDIT: Aga pole eriti mõtet vaielda, sest ma ei ole isegi enam kindel mida ma täpselt nägin enam. On küllaltki palju passiivset informatsiooni mis viitaks, et see oli lennuk aga kas ta tõesti oli, seda ei oska täpselt enam keegi öelda ja pole nagu kuskilt uuridagi.

[Muudetud: 4-12-2009 Laz]
Vasta
Huvi pärast uurisin mis lennukid võisid tol ajal õhus olla ja silma jääb vaid Amsterdam-Tallinn maandumisajaga 23:50.

Lennukitüüp on Fokker F70 (See on suhteliselt väike lennuk.) ja küsimus ikkagi jääb, et miks ma seda nägin? Olen seal rajoonis elanud pea 15 aastat ja kunagi ei ole sealt lennukit enne näinud. Teine küsimus on veel see, et kas oleksin sellise väiksema lennuki maandumistulesid näinud üle linna?

Muide, rääkisin täna isaga. Ta on ka ufo-huviline ja uurib aeg-ajalt teleskoobiga taevast jm. Tema sõnul vaatas ta video läbi ja leidis rohkem sarnaseid jooni lennukiga, kui ta tahtnud oleks.

Kuna nad elavad kohas, kus on lennukeid hea näha, siis ta seletas, et vahel sõidavadki lennukid nii, et nad justkui hõljuksid. Pole näha mingeid hädatulesid, vaid lihtsalt üks suur prožektor ehk esituli. Ta on ise ka vahel leili läinud nende lennukite peale ja kaamera haaranud, aga enamasti nad osutuvad siiski lennukiteks - paremini on jälgitav siis, kui lennuki trajektoor osutub selliseks, et teda altpoolt näed n-ö.

Etnoh, nii palju, kui me ka ei tahaks, et see oleks midagi muud, siis tundub, et kaldub ikka lennuki poole. Samas ei tasu asja nurka visata, pluss tean, et uurid ka edaspidi rohkem linna kohal olevat taevast - kes teab, saab ehk lennukiteooria varsti teise video näol ümber lükata. :]
Vasta
Marge, aga kui sa vaatad seda videot kiirendatuna on märgata, et video lõpupoole hakkab see kera kõrgemale ronima. See võib muidugi olla illusioon aga mulle jäi just selline mulje.

Uurides veel sateliidipilte, siis lennukid alustavad maandumist kuskilt siit harku rajoonis, kus lendavad umbes 700m kõrgusel ja alustavad siit sujuvat sirgjoonelist maandumist. Kui vaadata mu vaatevälja ja tüüpilise maandumise trajektoore peaks lennuki puhul objekti kaugus olema 10-15km, ehk siis kas õismäe või isegi harku järve kohal.

[Muudetud: 4-12-2009 Laz]
Vasta
Aga see ongi nii, et tänapäeval on iga UFO-nähtuse ajal kuskil taevas ka lennuk või helikopter ja mida täpselt nähti ja filmiti, jääb enamasti selgitamata. Pole ka see juhtum erand.
On ka selge, et UFO-d ei taha, et neid märgataks ja valivad just niisuguse aja, kus neid võib millekski muuks tembeldada.
Tõsi, vanasti ei olnud need tundmatud objektid veel nii targad ja jälitasid mõnd lennukit ja jäid vahele, aga nüüd tehnika arenedes, kus igaühel on kaamera käeulatuses, on nemad ka ettevaatlikumad ja kavalamad!
UFO-katastroofe juhtub ka aina vähem.
Vasta
Muideks ma nägin seda , ma tulin narvast , koju . See objekt tuli ülevalt alla vaikselt . ja siis jäi õhku seisma . ja liikus seal ringi vaikselt . se oli sellise ovaalse kujuga , videos on isegi näha , ja mingi pulgake oli tal peal vmidagi . nagu antenn või midagi. see ei olnud kindlasti mingi lennuk või kopter , kuna häält ei teinud see .

see teine kopter jah tiirutas ringi seal .
Vasta
see oli tõesti midagi kahtlast.aga natukene parem kvaliteet oleks võinud olla ei saand suurt midagi aru
Vasta
Silmapete või on Lasnamägi on tundmatute taeva objektide magnet?
Polnud und, mis on minu puhul tavaline. Kergitasin siis kaardinaid ning piilusin taevasse. Nägin kenasti tähti, sest pilvi polnud ees. Jõllitasin ja jõllitasin ning ootasin millal tähed paistma hakkavad. Kui nägin juba kümmekond tähte jäi mu silm ühe suure kolmnurga peale pidama - kolm tähte moodustasid võrdhaarse kolmnurga. Siis vaatasin seda ja mõtlesin omi mõtteid kui korraga hakkas ülemine täht justkui liikuma. Ma mõtlesin, et see pole võimalik (sest vahest see lihtsalt tundub, et liigub. Liigub liigub aga on ikka samal kohal - silm teeb trikki). Aga see liikus päriselt! Hoitsin silma peal kuni see "täht" akna vaatest kadus. Siis mõtlesin, et ongi UFO. Ma nägingi selle siis ära? Piilusin siis jälle välja: Ja oligi kolmest tähest kaks taevas. Veider kohe... Asi läheb veel veidramakas. Kümne minuti möödudes vaatasin aknast välja: Tohohh! Jälle kolm tähte taevas (ainult, et see tähtedest kolmnurk oli teissugune - võrdkülgne). Ei tea kas silmapete? Või oligi midagi?? Igatahes see "täht" LIIKUS!!!
Vasta
Tõepoolest, Mammu

See video peal olev on kolmas kord ja kõige ebatavalisem vaatlus mida ma lasnamäel olen näinud viimase kahe/kolme aasta jooksul.
Ühel talveööl kella kolme ajal ilmselt 2007 lõpus või 2008 alguses vaatasin pimedas toas telekat ning järsku hakkas õuest midagi kumama! See oli väga ebaühtlane kollakas/oranžikas/punakas valgus (Nagu põleks!) ning kumas igalt poolt mööblilt ja isegi telekast vastu. Ajasin ennast siis üles ja nägin kuidas umbes 500m kaugusel lendab värvimuutev 'põlev' pall majade vahel! Tardusin paigale seda nähes ja ei tulnud mõttessegi seda kuidagi jäädvustada (Kaamera oli kuskil kapipõhjas ka, ei viitsinud riskida selle mitteleidmisega). Kokku kestis vaatlus ehk 30 sekundit kuni minut kuni majade vahele ära kadus. Sellest valgusest oli ka mu õueala täiesti illumineeritud, nagu oleks õhus olnud mingisugune eriti võimas signaalraketi laeng, kuid seda ta ei olnud, sest see kera liikus peaaegu ideaalselt horisontaalselt ja oli kogu aeg ühtalselt valgustatud.

Teine kord kõndisin lasnamäe rimist kodu poole ühel suveõhtu päikeseloojangu paiku arvatavasti aastal 2008. Oli Suhteliselt pilvine aeg ja ma juhuslikult vaatasin taevasse kus nägin ühes pilvitus sektoris kolm eriti tugevat valgust eritavat 'tähte' mis moodustasid väga väikese ning ebamäärase kolmnurga. Sellel ajal ei olnud tähti väljas, sest õues oli veel jumala valge. Igatahes, isegi enne kui ma mõelda jõudsin ''Misasja'' need tähed lihtsalt kadusid ükshaaval üksteise järel umbes poole sekundi jooksul. Ma täheldasin ka seda, et neil oli mingisugune 'vine' ka taga kui kadusid ning nad helkisid kõvemini kui tavaliselt enne kadumist. Kogu see vaatlus kestis umbes sekund aga ma olen kindel, et see polnud silmapete.

Olen aru saanud, et lasnamäel on veelgi rohkelt igasuguseid vaatlusi tehtud ja igasugust eriskummalist on siin ennegi täheldatud. Huvitav, mida nad siit otsivad? Või on see mingisugune märk enne katastroofi?

Kuna Tom palus mul paar sketši teha sellest esimesest vaatlusest, avaldan need ka siin.

[Pilt: picture001j.jpg]

[Pilt: sketch1.jpg]

[Muudetud: 4-30-2009 Laz]
Vasta
Huvitav, mida nad siit otsivad? Või on see mingisugune märk enne katastroofi?

Mina oma väikses mullis olen jõudnud arusaamale, et kõiksugu paranormaalsed tegelased (pigem ufod) on äärmiselt suured geoloogiahuvilised. Laugh
Vasta
Tere, jälle ma toppin oma nina siiaSmile.Laz ma näen sindLaugh http://www.nordaland.com/aphx34/IMGP3845.JPG
ei tegelikult kinnitan laz,i juttu, olen elanud lasnamäel alates 1990 ja näinud nii mõndagi imeliku ...???asja taevas, kui lasnamäel veel tänavavalgustus polnud korralikult väljaehitatud võis näha taevas nii mõndagi liikuvat...??tähte mis liikusid mitte traditsioonilises meteoriidi või asteroidi arusaamise järgi,see selleks.

http://www.nordaland.com/aphx34/IMGP2550.JPG
http://www.nordaland.com/aphx34/IMGP2549.JPG
http://www.nordaland.com/aphx34/IMGP2548.JPG

[Muudetud: 30-4-2009 herr der dunkelheit]
Vasta
Haha, eriti hea (hyes)
Muidu, kas need objektid pildil olidki sellise välimusega või on tegu käevärina/säriajaga?

Vasta
See lendav??.. objekt muutis pidevalt ennast , ehk oli hoopis elav...tundmatu...??, ainult teooriad mis see oli.

Vaata ka seda teemat: http://www.para-web.org/viewthread.php?t...3#pid78612

Vasta

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  2017- ... aasta UFO-vaatlused ardisala 79 36,564 28-04-2026, 15:20
Viimane postitus: Mannu
  Igor Volke "UFO Raamat".. hullkeel 49 41,059 23-11-2024, 19:30
Viimane postitus: Mannu
  UFO vaatlus Lagedil 7.10.23 kell 00.57 detective 2 1,484 17-10-2023, 22:03
Viimane postitus: detective
  Kümneid UFO laevu Keski-Eesti taeval 18.4.2020 Lynx Titan 9 5,513 17-03-2021, 22:22
Viimane postitus: vasamasa
  Tulukesed tallinna kohal Taun0 8 9,783 18-04-2020, 20:44
Viimane postitus: zzz34
  UFO läheduses autotulede kustumine/purunemine Lakaga lõvi 44 27,366 19-12-2019, 21:51
Viimane postitus: fenomen
  UFO ? mustdeemon 3 6,968 28-05-2018, 04:55
Viimane postitus: vasamasa
  Tundmatute lendkerade invasioon Eesti kohal elis 33 27,144 06-02-2018, 16:22
Viimane postitus: Tharapita
  Linnud lahkuvad...kas ka UFO-d eeromees 20 14,683 29-10-2017, 13:09
Viimane postitus: Kahvanägu
  UFO-BAASID Müstik 61 52,606 24-05-2016, 16:32
Viimane postitus: xawa

Alamfoorumi hüpe:

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat:
1 külali(st)ne