•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • Järgmine 
Teema hinnang:
  • 0Hääli - 0 keskmine
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kas Jeesus oli reaalselt olemas ?
Jeesusest on juttu mitmetes apokrüüfides. Sh Maarja-Magdaleena evangeeliumis. See on kopti keeles kirjutatud gnostiline tekst papüürusel, mis avastati ühest Kairo antikvariaadist 19.saj. lõpul. Kuulub papüüruskoodeksite alla Berolinensis 8502. Maarjat näidatakse seal sellena, kel on Jeesusesest niisuguseid mäletusi, mida teistel ei ole. Tõlgitud nüüdseks ka eesti keelde.

Mis Torino surilinasse puutub, siis selle kohta on sul ilmselt vananenud andmed.
2011 a. dets-s tegid ka itaalia teadlased avalduse, et T. surilina ei ole keskaegne võltsing, vaid autentne riidetükk, millesse Jeesus pärast ristilt võtmist keerati. Itaalia uurijate sõnul tekkis Torino surilinale habemega mehe kujutis mingi elektromagnetilise energia abil.
Inglisekeelset wiki artiklit pidevalt täiustatakse Torino surilina kohta:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shroud_of_Turin

Ka juudi ajaloolane Flavius Josephus mainis Jeesust kahes oma kirjutises. Mittekristlikest alikatest on olulisemad veel judaismi seisukohast lähtuvas Talmudis, Celsuse (2.saj) ja Tacituse teostes sisalduvad andmed.

Fomenko ainult arvab, et ajalugu on munkade poolt valesti üles kirjutatud, aga kui ajalugu uurida, siis alati leiab sellele hulgaliselt vastuväiteid. Kasvõi araablastelt ja koptidelt.
Koptide sümboleid võib näha juba Abidose templis. Neil on ka õhku hingava kala kujutis, mis pärineb Kristuse-eelsest ajast, milline sümbol esineb ka dogonite juures ja Peruus. Võtsid ristiusu vastu 3.saj.
Vasta
(08-11-2013, 16:11 )Matrix Kirjutas: Fomenko teooria ajaloovõltsimisest tuhande aasta võrra muudab usutavaks ja arusaadavaks ka tuntud Toriino surilina süsinikdateerimisel saadud vanuse ca 800 aastat.
Loe Fomenko raamat (või vähemalt eessõnad) läbi ja sa näed, et Fomenkol ei ole teooriat ajaloo võltsimise kohta vaid ainult matemaatilised mudelid mis said alguse ühest Kuu liikumise koefitsiendi ebakõlast VIII-X sajandi paiku. Fomenko ütleb ka ise eessõnas, et ajalooliste sündmuste aegadega on segadus, neis on vastuolusid ja enda arvutustest lähtudes tekib tal küsimus, et kas varasemaid ajaloosündmuste aegu saab usaldada mitte seda, et ajalugu on võltsitud.

PS! Kui soovid Fomenko teooriaga jätkata, siis võib jutu suunata Fomenko New Chronology | Para-web teemasse.
Vasta
Talmudi andmetel oli Jeesus reaalselt olemas ja tema isaks oli Rooma sõdur nimega Pandira,olen kindel et tolleaegseid kohalikke allikaid võib usaldada.
Vasta
Tavaliselt mõeldakse Talmudi all nn. Babüloonia Talmudit, mis valmis Mesopotaamias u. 650. On olemas ka Palestiina ehk Jeruusalemma Talmud (jäi u. 450 pooleli).
Kuna juudid pole kunagi Jeesust tunnistanud, siis ei imesta, kui näiteks Palestiina Talmudis sihuke jutt kirjas.

Vasta
(06-12-2013, 18:42 )Vesilik Kirjutas: Talmudi andmetel oli Jeesus reaalselt olemas ja tema isaks oli Rooma sõdur nimega Pandira,olen kindel et tolleaegseid kohalikke allikaid võib usaldada.

Rooma sõdur Pandira? Kust on pärit sellised andmed? Kuulen esimest korda sellist väidet. Kas ta ei olnud mitte jumala poeg?
Mõtlen rohkem neid tulnukaid. Ta ei olnud ju päris tavaline inimene. Need võimed olid mujalt pärit.
Eostajaks sai olla ka "püha vaim" mitte materiaalne inimene.
Ehk tuletad meelde Sai Baba lugu, kui oled sellest lugenud. Sarnasused on suured. Temagi sündis "pühast vaimust".
Vasta
Kui uurida ajalugu siis ta oli ju meie mõistes meister. Õppis ju ta hulga aastaid Indias. Hiljem tuli ta tagasi, kus kasutas oma teadmisi ja võimeid. Rahvale oli ta uudne oma oskuste poolest. Hiljem kasutas tema isiku oma huvides ära ja kiusas tema suguvõsa lõpuni. Tema järeltulijad elasid Hispaanias veel 300 aastat peale tema sundi ,kuni kirik viiseni nad maatasa tegi ja ära hävitas.
Vasta
To Veli Joonatan:
Krišna ikka oli jumal Višnu kehastusi - avataarasid.
Nagu eespool olen kirjutanud - Hindud peavad ka Sathyat avataaraks – Jumala kehastuseks nagu olid RAMA, KRIŠNA jt.
Rõhk sõnal Sathya. Sathyasid on olnud palju.

Üks Sathyadest oli Sai Baba, pühak ja imetegija, eelmise pühaku Shridi Sai Baba kehastus. Küllap oli ka Jeesus hinduismi järgi üks Sathyasid.
Jeesuse kadunud aastad:
http://en.wikipedia.org/wiki/Unknown_years_of_Jesus

Jeesus Krišna reinkarnatsioon:
http://www.near-death.com/experiences/origen047.html

Juutide talmudit uskuda on küll viimane asi minu arvates.

Vasta
(06-12-2013, 19:35 )HUGOTH Kirjutas: Kui uurida ajalugu siis ta oli ju meie mõistes meister. Õppis ju ta hulga aastaid Indias. Hiljem tuli ta tagasi, kus kasutas oma teadmisi ja võimeid. Rahvale oli ta uudne oma oskuste poolest. Hiljem kasutas tema isiku oma huvides ära ja kiusas tema suguvõsa lõpuni. Tema järeltulijad elasid Hispaanias veel 300 aastat peale tema sundi ,kuni kirik viiseni nad maatasa tegi ja ära hävitas.

Hugoth!
Ära unusta et Jeesuse veri voolab siiani sinivereliste soontes! Inglise Kuningakojas näiteks!wink
Vasta
Seda pole kindlaks tehtud. Seal on suured lüngad sees. Smile
Vasta
Mul üks tuttav on täitsa jeesuse nägu ja osa tema käitumisest langeb kokku. Kui kaks pilti kokku panna siis vahet ei tee....
Lüngad on selles , mida rahvale räägitakse. Tegelikult on ka originaalid olemas. Muidugi , iga valitseja , kes võimul oli, kirjutas oma kasuks midagi ümber.
Vasta
(06-12-2013, 19:57 )HUGOTH Kirjutas: Mul üks tuttav on täitsa jeesuse nägu ja osa tema käitumisest langeb kokku. Kui kaks pilti kokku panna siis vahet ei tee....
Lüngad on selles , mida rahvale räägitakse. Tegelikult on ka originaalid olemas. Muidugi , iga valitseja , kes võimul oli, kirjutas oma kasuks midagi ümber.

Kui inimhing taaskehastub siis ei ole tavaliselt mingit välist sarnasust eelmise kehastusega. Nagu näiteks saab lugeda raamatust "Shanti Devi".
Muidugi on üks huvitav teooria, et need vaaraod, kes kunagi elasid - neile lubasid "jumalad" igavest elu.
Sellest peaks aru saama siis nii, et neid kloonitakse pidevalt ja siis siseneb sellesse kehasse ainult üks teatud hing.
Nagu netist on läbi jooksnud siis tegi üks USA koolitüdruk kindlaks et kõik USA presidendid välja arvatud üks on pärit ühest sugulusliinist.
Pead ei anna, ei ole 100% kindel. Aga pole ka võimatu.
Maailm on palju salapärasem ja keerulisem kui me arvata oskame!
Vasta
Kloonid on siiani me seas, nende omadus on see, et nad ei paljune ega saa järglasi.
Vasta
Avataarasid ja Sathyasid silmas pidades on küsimus selles, kellena Jeesus uuesti reinkarneerub.

Millist usku Jeesus järgis:
http://www.kuldajastu.ee/index.php?optio...&Itemid=63

Jeesus oli Jumala saladuste õpilane.
Jeesus: "Sel ajal, kui ma füüsilises kehastuses olin, uurisin ma tõepoolest ja rakendasin mitmeid erinevaid religioone. Te võiksite meenutada, et pühakiri ei räägi midagi sellest, mida ma tegi 12 ja 30 aasta vahel. Ma kadusin pühakirjast ja põhjus on selles, et ma kadusin Galileast. Ma läksin palverännakule, mis viis mind minu sünnikohast kaugele eemale. Ma käisin Egiptuses ja Kaug-Idas. Ma uurisin ja rakendasin seal leiduvaid müstilisi religioone mõlemas kohas.
/---/ Indias on väga vana vaimsete õpetajate ehk gurude sugupuu. Minu reiside ajal sellel maal kohtasin ma ühte vaimset õpetajat, kes lühikest aega oli minu isiklikuks guruks. Ta oli ühe iidse traditsiooni ja sugupuu osa, mis ulatub tagasi loendamatute millenniumideni. See traditsioon pärineb Jumalalt ja on mõeldud Maal seda protsessi väljendama, mis Taevas aset leiab."

Küsimus, millega ma tahan ühele poole saada on see, et ma näen ennast kuuluvana universaalsesse, seesmisse religiooni. Mul ei ole mingit soovi öelda teile, millisesse välisesse religiooni te peaksite kuuluma või mitte kuuluma. Aga mul on tõesti soov aidata teil ära tunda universaalset seesmist teed kõikide väliste religioonide taga.

Ma tahan ka, et te mõistaksite, et selleks, et mulle järgneda, ei pea te olema ühe välise kristliku kiriku liige. Minu õpilaseks olemine, ka minu isiklikuks chelaks olemine, ei ole väline asi. Mul on õpilasi igast religioonist Maa peal. Nii naljaks kui see ka näida võib, mul on palju õpilasi nende hulgast, kes ei kuulu ühtegi välisesse religiooni. Mul on õpilasi isegi nende hulgast, kes peavad ennast ateistideks. Kahjuks enamus nendest õpilastest leiab raske olevat tõusta teatud vaimse arusaamise tasemest kõrgemale."

Vasta
Sai Baba ju väitis, et on Jeesuse taaskehastus. Võib uskuda küll.
Müstik - sul on ju see Ilmar Soomere raamat "Teateid bardo eeskojast".
Sai Baba pilt koos oma tulevase emaga. (väike tüdruk kes istub tal süles). Ilmselt varsti ta taassünnib. Nagu lubas seekord naisena.
Mul on neid raamatuid järel veel paarkümmend tükki. Igale parahuvilisele kulub ära. Kes soovib siis erakiri.
Kuidas kätte toimetada selles lepime kokku. Asun Viljandis. Suurt hinda ei küsi. Sümboolselt 3 eurot pluss saatmine.
111 lehekülge ja värvipildid.
Vasta
(06-12-2013, 18:42 )Vesilik Kirjutas: Talmudi andmetel oli Jeesus reaalselt olemas ja tema isaks oli Rooma sõdur nimega Pandira,olen kindel et tolleaegseid kohalikke allikaid võib usaldada.

Väegalt ärevaks läksite pärast seda postitust,näha et ohustab egregori ehk mulli millele toetute.Smile
Vasta
(06-12-2013, 20:42 )Vesilik Kirjutas:

Väegalt ärevaks läksite pärast seda postitust,näha et ohustab egregori ehk mulli millele toetute.Smile

Ei läinud väegalt ärevaks - meil teema juba pööras veidi. Tahad ka raamatut? Tahaks lahti saada. Tasub ära.wink
Vasta
(06-12-2013, 20:47 )Veli Joonatan Kirjutas: Ei läinud väegalt ärevaks - meil teema juba pööras veidi. Tahad ka raamatut? Tahaks lahti saada. Tasub ära.wink
Saan aru et ripute ühes või teises vormis selle babüloonia egregori küljes jeesus või lutcifer,peaasi toidet tuleb.wink

Vasta
[Pilt: jesus.gif]
Jeesuse väidetav haud Indias, väljavõte ibitimes.com veebist.

Mis siis sai Jeesusest? India allikad väidavad, et ta naasis pärast oma ristilöömist tagasi Indiasse, kus ta oli varem käinud. India perioodi peetakse Jeesuse elus nn kadunud aastateks vanuses 13-30, millest uus testament vaikib. Just sel perioodil olevat Jeesus omandanud oma vägivalla-vastase meelsuse.

Indiasse naasmine on üpris tõenäoline, sest paar tuhat aastat tagasi ei olnud inimesed veel võimelised korralikult surma diagnoosima, mistõttu maeti sageli lihtsalt teadvuse kaotanud või koomasse sattunud elusaid inimesi. Jeesus oli arvatavalt ristilt maha võetuna lihtsalt jõuetu, aga kosus ja on tõenäoline, et rändas hiljem mujale. Ta olevat olnud isegi abielus ja tal olid lapsed ning ta suri ligikaudu 80 aastaselt Kašmiiri mäestikus, mida kutsutaksegi taevaks maa peal. Kašmiiris on siiani inimesi, kes peavad end Iisraeli hõimude järeltulijateks, nende juures võis Jeesus leida pelgupaiga.

Rooma võimudel oli kasulik aga kuulutada Jeesus surnuks, kuna sellega loodeti temasse uskuvaid rahvamasse vaigistada. Nagu me ajaloost teame, ei õnnestunud see siiski kuigi hästi.

Jeesuse elust Indias on valminud 2008. aastal film Jesus in India. Filmis on huvitav info selle kohta, et Jeesuse ema Maarja haud asub Pakistanis.
http://innojairja.blogspot.com/2014/04/k...-ules.html

Vasta
Eesti keeles on olemas ka Ilmar Soomere poolt tõlgitud Holger Kersteni raamat "Jeesus elas Indias." Ilmunud 2006.a.
Seal on näiteks ptk Jeesuse hauakamber Srinagaris.

Kirjutatud selles ptk-s on järgmist:
Arvatakse, et Jeesus ja Avalokiteshvara on üks-ja-seesama.
Avalokiteshvaraks nimetatakse budismis piiramatu kaastunde kehastust.

Ajaloolane šeik Al-Sa´id-us-Sadiq, kes elas kuni 962.a-ni Khurasanis (Iraanis)räägib oma teoses "Ikmal-ud-Din" Jeesuse kahest reisist Indiasse ja ta elu lõpust Yu Asafina Kašmiiris.See raamat avaldati kordustrükina Iraanis 1993.a. ja tõlgiti hiljem saksa keelde tuntud islami eksperdi Max Mülleri poolt. Raamatus on ka Yuz Asafi mõistusjutt, mille peaaegu identne analoog on kirjas ka Uues Testamendis.

Yuz Asafi haud asub Kašmiiris Srinagari vanalinnas Animaris Khanyari kvartalis. Haua ümber on ehitatud hoone, mida nimetatakse Roza Bel. Yuz Asaf päritolu tuleneb sõnast bodhisatva. See tähendas, et sinna maetud isikut austati islamieelsel ajal kui tulevast Buddhat.
Muidugi see ei tõesta, et just Jeesus on sinna maetud, kuid on mitmeid tegureid, mis osutavad sellele võimalusele.
Need tegurid on:
- Oluline sarnasus mahajaana budismi ja varakristluse vahel;
- kirjanduslikud ja ajaloolised tõendid, et Jeesus elas ristilöömise üle;
- tõendid, et Jeesus veetis oma elu viimased aastad Indias ja eriti Kašmiiris

Vähemalt 21 vanade tekstide viidet on selle raamatu järgi tõendanud, et Jeesus oli Kašmiiris.
Ühes vanas käsikirjas on räägitud sellest pühamust kui Issa Rooh-Allah matusepaigast. Hauakambri juures käivad tuhanded usklikud -moslemid, hinduistid, budistid, samuti kristlased.

Vanadest dokumentidest nähtub, et hauda kaitsev hoone on krüpti kohale ehitatud 112. aastal.
Niisugune jutt siis selles raamatus, lisaks on selles veel must-valged fotod.
Ühel fotol Jeesuse ema Maria haud Pakistanis.

Vasta
Kui lugeda erinevaid allikaid siis tekib tunne, et kõik need Jeesuse hauad ja kohad kuhu ta peale surma läks - väike kokkuvõte - Jaapan, India, Hiina, Inglismaa, Ameerika (nii Põhja kui lõunasse - keskmisest rääkimata) ja ei maksa ära unustada ka Põhjalat millest mõned loevad välja Eesti - siit tema ema nime järgi ka Maarjamaa. Ma ei arva, et Jeesus nüüd surematu oli seega tema haud on kuskil. Võimalik, et haudade rohkus on teadlikult tehtud - peitmaks ühte ja reaalset. Isegi kui Jeesus kui Hing jätkas peale keha surma ei muuda see oluliselt suurt midagi. Võimalik, et Hing liikus kehast kehasse ja tekitas uusi kohti - millega on seletatav selline hulk sihtkohti peale ühte kindlat punkti ajaloos.

Mis aga juhtus? Siin palju võimalusi pole - proovime ritta seada.

Ta suri ja kõik need kohad on luulud.
Ta suri ja kõik need kohad on tema õpilaste/jüngrite teod ja legendid.
Ta ei surnud ja õige on üks koht teised on tema õpilaste sihtkohad.
Ta ei surnud ja peale surma jõudis kõigis neis kohtades käia - hauad on aga jüngrite "ego" upitamiseks.
Tema keha suri aga hing oli see mis jättis need jäljed teiste kehadega.
Tema keha ei surnud ja elas VÄGA pikalt. Lähtudes aga tolleaegsest olukorrast pidi ta aeg ajalt "surema".

Veel midagi? Smile
Vasta
Mortus est deifilius credibile est quia ineptum est et sepultus resurrexit certum est quia impossibile est.
Vasta
(01-05-2014, 19:00 )NelliN2 Kirjutas: Mortus est deifilius credibile est quia ineptum est et sepultus resurrexit certum est quia impossibile est.

The Son of God died; this is believable because it is foolish; and that He rose from the grave is certain because it is impossible.
Jumala poeg suri - see on küll usutav aga tema ülestõusmine surnust on uskumatu!?

Soovib keegi paremat versiooni pakkuda? ;9
Vasta
(01-05-2014, 19:16 )excubitoris Kirjutas:
(01-05-2014, 19:00 )NelliN2 Kirjutas: Mortus est deifilius credibile est quia ineptum est et sepultus resurrexit certum est quia impossibile est.

The Son of God died; this is believable because it is foolish; and that He rose from the grave is certain because it is impossible.
Jumala poeg suri - see on küll usutav aga tema ülestõusmine surnust on uskumatu!?

Soovib keegi paremat versiooni pakkuda? ;9

Jumala poeg on surnud, see on usutav, sest see on totter, ning pärast matmist tõusis ta surnuist ,see on kindel ,sest see on võimatu.
Vasta
(01-05-2014, 18:53 )excubitoris Kirjutas: Kui lugeda erinevaid allikaid siis tekib tunne, et kõik need Jeesuse hauad ja kohad kuhu ta peale surma läks - väike kokkuvõte - Jaapan, India, Hiina, Inglismaa, Ameerika (nii Põhja kui lõunasse - keskmisest rääkimata)...

Kahjuks tean ainult hauda, kust Jeesus ära haihtus. Lisaks veel see eespoolne katkend hauast Kašmiiris, kuhu on maetud Yuz Asafi nimeline isik, kelle päritolu tuleneb sõnast bodhisatva.
Jeesusega samal ajal elanud ja Indias rännanud Apolloniuse nimelisest imemehest on ka foorumis olnud juttu.

Mingeid muid lugusid Jeesuse hauast ette pole tulnud. Küll on räägitud Maria Magdalast, kes oli Jeesuse ristilöömise ja matmise juures ja nägi esimesena ülestõusnud Kristust.
Tänapäeval on arvatud, et ta oli Jeesusega abielus.
Maria Magdaleena kultus on väga levinud Prantsusmaal, Inglismaal pühitseti talle 187 vana kirikut, Eestis neli.
Esoteerkute järgi sai Maarja Magdaleena esimene kehastumine siin planeedil alguse juba Atlantise ajajärgul, mil ta oli tuntud kui printsess-preestrinna Amelia, kelle tegevusvaldkonnaks oli elujõu säilitamine ja harmoniseerimine magneetiliste meetodite abil ja ta kasutas selleks Atlantise kristalli.
Tema hauda on otsitud Prantsusmaalt. Muuseas, Inglismaale Jeesus nüüd küll ei läinud, Inglismaale läks ju legendi järgi Arimaatia Joosep.
Seega - kui sul on mingeid lugusid lisaks, siis alati nõus neid kuulama.
Smile
Vasta
Kas on keegi kuulnud miskitsorti uuemaid jeesuse-uudiseid? Et kus ta on ja kuna tagasi tulla kavatseb?
Igast kanaldajaid jm rahvast on ju murdu, on keegi ehk midagi mahlakat lugenud, mõni teda unes näind vms?
Pean, krt, midagi jeesukesest kirjutama, uus info on abiks.
Vasta

•  Eelmine
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6(current)
  • 7
  • Järgmine 

Võimalikud seotud teemad...
Teema: Autor Vastuseid: Vaatamisi: Viimane postitus
  Voodoo - kas tegelt ka? hardo1990 34 17,506 24-03-2022, 10:05
Viimane postitus: Kunglas
  Kas halvaga võib teha head? Lynx Titan 49 13,473 19-10-2021, 04:27
Viimane postitus: lumm
  Altai šamanism, kas kristlus on saatanast? VironShaman 52 28,214 12-12-2019, 13:31
Viimane postitus: Mannu
  Kas jumal(ad) on olemas või ei ole? Nielander 274 105,246 30-07-2019, 14:08
Viimane postitus: Q11
  Nostrodamuse Anglomois kuningas kas V.Putin,D.Trump või keegi kolmas? Punahabe 9 6,206 27-01-2018, 13:01
Viimane postitus: Punahabe
  Kas juudid on rahvus? Raul 43 21,279 07-09-2017, 07:45
Viimane postitus: NelliN2
  Kas päkapikud on vajalikud lastele? Ken 13 7,843 24-12-2013, 14:37
Viimane postitus: Heakuulaja
  Kas te usute voodoo värki? calitry 57 30,622 12-02-2013, 21:35
Viimane postitus: lahendused
  Kas oled ebausklik? Norwain 46 21,293 20-08-2011, 15:03
Viimane postitus: excubitoris
  Usk? Milleks? Kas seda on tõesti vaja?? AltGr 7 4,469 25-08-2008, 12:26
Viimane postitus: EyesOfDarkness

Alamfoorumi hüpe: