03-01-2005, 11:43
Dwarf- pead ei anna aga kas see mitte mingi koopa päkapikk ei olnud?
|
Päkapikud
|
|
03-01-2005, 11:43
Dwarf- pead ei anna aga kas see mitte mingi koopa päkapikk ei olnud?
03-01-2005, 12:47
Tsitaat:Algselt postitas: z3r0 c001peax olema ju
03-01-2005, 14:36
Tsitaat:Algselt postitas: z3r0 c001jap, seesama, oletame, et lähed keldrisse vaatama, kes kirkaga vastu seina kopsib, kui see ülesannet lihtsamaks teeb
06-02-2005, 23:27
Minu arvates on päkapikutel laste elus tähtis roll, sest tähtis on millesegi uskuda. See on jõuluaja lahutamatu traditsioon ja minu arvates väga südamlik komme. Nad usuvad siiralt valge habemega vanaisasse ja tema truudesse abilistesse pükapikkudesse ja minu arvates on see väga ilus ja soe tunne. Kuigi ma tean et neid ei ole olemas - elab sügaval minus väike laps, kes ikka usub imedesse ja väikestesse olevustesse. Vaadates filme tekib sageli kahtlus, kui näed kuskil haldjaid ja päkapikke, et kust on võetud selline mõte, et sellistel asjadel peavad olema mingid faktid, millele need jutud põhinevad.
20-03-2005, 23:05
omal ajal kujutasin päkapikke ette umbes 30cm habemega mehikesi kes helendavad nagu fosfor ja on pool läbipaistvad nagu vaimud..kuid samas just sellised nagu jõuluvana...punane müts, kuub ja püksid
aAinult pisikesed
12-04-2005, 20:35
13-04-2005, 15:48
Tsitaat:Algselt postitas: nice_assu mis te patrate! see on ju hoopis Mr. Hanky (oli sellise nimega pruun tegelane southparkis?)
14-04-2005, 12:31
On jah Mr. Hanky
Kind of kriiipi siiski.
14-04-2005, 18:45
Indoneesias leiti väikese inimese eellase skelett. Kes seda täpselt teab, kes siin maa peal varem elanud on?
01-09-2005, 18:41
päkapikke olemas ei ole, aga lastele tuleb alati muud rääkida, lastel ju endil põnev. või mis?
01-09-2005, 22:11
Tsitaat:Algselt postitas: tibu Või mis, küsid Sa - polles siis ise vist siiski mitte täiesti kindel? Päkapikuspets on meil üldiselt Driimu (ei ole teda täna küll siin näinud - küllap see kooli-alguse-asi) aga ... mina ütleksin vaid, et on maid ja kohti, kus ka suured inimesed taolistesse tegelastesse (päkapikud, haldjad) ..., noh, päris palju usuvad. Ja üldsegi mitte kusagil Aafrika pärapõrgus vaid nt sellisel igati kenal ja korralikul maal nagu Island - rääkisime sellest siin: http://www.para-web.org/viewthread.php?t...2#pid16811. Või ... vahest tahaks ju, et endalgi põnev oleks, isegi kui enam väga laps ei ole ...
02-09-2005, 14:49
Tsitaat:Algselt postitas: HallucigeniaMa võtan enda valdkonda kuuluvat mägipäkapikud, Driimu kohta ei oska öelda. Muudetud: 3-9-05 kell 00:16:52 metavo
02-09-2005, 15:28
äpakapikud?
äpakad pikud???
02-09-2005, 23:18
Tahtsin öelda mägipäkapikud, nüüd parandasin ära.
Tegemist siis lahedate väikest kasvu tegelastega kes kannavad kiivrit ja tihti ka kirgast või sõjakirvest.
13-10-2005, 11:46
http://ajaviide.delfi.ee/news/teadus/art...d=11379372
Kas lõpuks siis tõesti leiti üles lumepäkapikud?
01-01-2006, 14:31
Niisiiis, tõstatan ühe mõnusa vana teema{mar
Nimelt muistsest egiptuses olid päkapikud kõrgetel kohtadel ja austatud. Mõned jumalad olid ka päkapikud nagu näiteks Ptah, maailma looja ja veel mõned. http://www.livescience.com/history/05122...egypt.html
01-01-2006, 15:55
Siin oli tegemis lilliputtidega, st. kasvuhormooni eritumist pärssiva sündroomiga - põhjuseid ja med. nimetusi palju. Lisaks võib see sündroom mõjutada nii endokrinoloogset poolt kui hüpofüüsi -aju funktsioneerimist.
Siit siis see, et tihti on lilliputtidel väga tugev ja kiire loogiline mõtlemine, nad on head arvutajad, arveametnikud aga samas tihtigi kibestunud ja pahatahtlikud salasepitsejad. Egiptuses olid mitmed lilliputid kõrgetel riiklikel postidel, varustusülemad, vaarao asjadevalitsejad, arveametnikud jne. selleks oli neil eeldusi. Hilisemast ajaloost on teada Bütsantsi Keisririigi "suur" kääbusest väejuht, oli vist Baseilios-(?) võin muidugi eksida nimes. Ta lõi puruks ni lääne-gootid (kes olid Rooma vallutanud) ja deporteeris need Krimmi elama (sealt said alguse punapäised-sinisilmsed Krimmi tatarlased) kui hulga teisi "barbarirahvaid". Nähtavasti oli seda kääbustele omast "geniaalset õelust" ka Leninis (1.48) kui Stalinis (1.52). Muudetud: 1-1-06 kell 16:04:03 zed
01-01-2006, 17:22
Tsitaat:Algselt postitas: zed Tõenäoliselt Basileus II "Bulgaritapja" (958 – 1025), Bütsantsi imperaator (976 – 1025), kelle "vägitegude" hulka kuulub 15 000-l bulgarist sõjavangil silmade väljatorkamine, jättes iga 100 mehe kohta ühele ühe silma pähe, et see neid bulgarite tsaari juurde tagasi juhiks, viimane olevat olnud nähtust nii vapustatud, et suri paar päeva hiljem. Basileus II kohta märgib Wikipedia, et ta oli lühike jässakas mees (link). Rooma tagasivallutamise (536) au ida-gootidelt kuulub ühele varasemale mehele, Flavius Belisariusele (505-565), keda on hinnatud ka üheks kõigi aegade suurimaks väejuhiks, tema pikkuse kohta kahjuks andmeid pole (link).
01-01-2006, 19:03
Jah, õigus. Flavius Belisarius see mees oli. Olla teda kantud kogu aeg kandetoolis, jalgadel oli mingi tugev puue. Ja muidugi lõi ta Idast tulnud goote, mitte läänest.
On muidugi naljakaid hüpoteese, ühte ma kuulsin kunagi Krimmi tatarlastelt. Nimelt on neil legend, et idagootid olid suures enamikus tegelikult Eesti saartelt (Hiiumaalt) pärit eestlased. Kusagil 400 paiku oli Hiiumaa üks päälik abiellunud Jüütimaa printsessiga. Edasi oli toimunud varanduse jagamisel mingi segadus, nii et kogu Hiiumaa läks sõjaga Jüütimaa vastu. Kahjuks esimeses lahingus hävines eestlaste laevastik. Lahingutega mindi jalameestena läbi terve Euroopa, Väike-Aasia, kuni saadi tappa sellelt Belisariuselt. Tegelikult päris tappa ei saadutki, vaid tehti rahu. Ida-Gootid lahkusid Roomast koos relvastusega, selle-eest vabastasid vaimulikud ja andsid tagasi reliikviad. Belisarius transportis nad oma laevastikuga Krimmi kus nad hiljem Osmanite ajal võtsid vastu islami, elasid ka tsaarivõimu all priskelt (Krimmi kuulsad viinamarjaaiad ja Massandra ülimaitsvad tooted. Ka selline fakt, et kuni Stalini Krimmi-tatarlaste massiküüditamiseni Kesk-Aasiasse, oli Krimm maailma suurim roosiõli tootja). Belisariusel oli väidetavalt ugri-mugriga teisigi kokkupuuteid. Nimelt saladuslikud Vandaalid. Need rüüstasid ka Itaaliat-Roomat, Hispaaniat, kogu Põhja-Aafrikat, Egiptust, Väike-Aasiat. Jagu sai neist jälle seesama küürakas kääbus. Põhja-Aafrikast on leitud vandaali matuseid, milledes on palju sarnasust selleaegsetele Baltimere matustele, keraamika, merevaik, naiste juhtiv osa perekonnas jm. On hüpotees et vandaalid olid eestlaste väga sõjakas sugulasrahvas. Elas ida pool Tšuute ja Setusid, praeguse Pihkva rajooni aladel. Liikuma hakkasid nad peale slaavlaste ekspansiooni algust idast, kui läks kitsaks. Eestlased, Soomlased, Liivlased kutsusid neid venetiteks. Selline legend. Muudetud: 1-1-06 kell 19:10:10 zed
04-01-2006, 16:27
Noh, ma arvan, et just nende väike kasv on see, mis neid iseloomustab. Kuid väikest kasvu olevusi ju nii palju: Päkapikud, Härjapõlvlased (Halflingid), Piksid, Kääbuskingsepad(Leprechaun ja Cluricaun inglise keeles), Koduhaldjad, Ahjualused jne....
Originaalne päkapikk on samade kehaproportsioonidega nagu inimene, ainult väikest kasvu. Härjapõlvlased aga on hoopis jässakamad ja suure pea ning kerega. Miks aga mujal neid elfidega segi aetakse ma ei tea...
30-01-2007, 13:21
Aga võibolla tõesti on päkapikud olemas (olnud). Nimelt (nagu vahendab Postimees Online) elasid 12 000 aastat tagasi kindlasti väikest kasvu inimesed, kes olid arenenud ajuga, st nad olid võimelised valmistama keeruka ehitusega tööriistu. Kahjuks hävitas vulkaanipurse enamiku neist, kuid kes teab, ehk on nende järeltulijad tegelikult kuskil veel elus.
20-02-2007, 19:55
No mai tea. Ma kujutan päkapike ette ikka sõjakate, pohmellis, uhkete , edevatena. Ei usu Jõuluvanasse.
Elisel võib isegi õigus olla...
27-04-2007, 18:06
mkmm. ei ole olemas :p
päkapikk ehk siis päka(see tähendab mingit väikest mõõtühikut..) ja pikk.. (et siis niipalju pikk) mina arvan kaa et hakati panema lastele sussidesse kommi jms ja noh väiksed lapsed ju usuvad
03-05-2007, 15:45
Väiksena tõesti uskusin, kuid enam mitte, sest vanemad jäid vahele.
Kui nad tõesti olemas oleks, siis kommi nad kohe kindlasti ei too. Vb. toimetavad kuskil paksu metsa vahel ringi ja elavad kuskil puu sees.
10-05-2007, 14:18
minule tädipoeg kunagi ütles et ta nägi kuidas ema talle kommi sussi sisse pani ja mina ei uskunud teda. ükskord tahtsin ise ka üles jääda aga ei õnnestund. mul on väike vend. mul nii hea. tema usub päkapikkudesse ja ma saan ka kommi.
aga tegelikult oleks ju nii tore, kui päkapikud ja jõuluvana olemas oleksid. mitte kommide pärast vaid lihtsalt olemasolu pärast. eelmine talv üks 11aastane ütles, et tema nägi jõuluvana saaniga lendamas. |
| Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: |
| 1 külali(st)ne |