Postitused: 1,465
Teemad: 43
Liitus: Jan 2007
27-10-2009, 15:49
(Seda postitust muudeti viimati: 19-06-2011, 19:52 ja muutjaks oli Cassiopeia.)
Leidsin ühe vägagi huvitava sarja Ameeriklastelt.
Sarja stiil on nagu Müüdimurdjad, kuid seal tungitakse sügavuti paranormaalsetesse ja muudesse sarnastesse väidetesse. Skeptikute poole pealt. Näiteks kõige esimese hooaja esimene osa räägib selgeltnägijatest ja nende massides kuulsate selgeltnägijate võtetest jms.
Saade on käinud juba 7 hooaega.
Teemad käivad neile äärest äärde. ESP, Feng Shui, Tulnukate röövimine, Biiblist räägivad, hüpnoos.
Muidugi kohati nad pingutavad üle kraami eitamisega.
http://www.imdb.com/title/tt0346369/
Sarja ise saab vaadata siit:
http://tv.blinkx.com/show/penn-teller-bu...9m2PE#s1e1
[Muudetud: 10-27-2009 Nazz]
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Vaatasin seda 2 klouni omal ajal USAs olles ning nad on just need kes pealkirjas mainitud - Bullshit.
2 klouni üritavad matkida asjaliike "müüdimurdjaid" tehes seda erinevalt neist terava keele ja väänatud faktidega.
Postitused: 1,465
Teemad: 43
Liitus: Jan 2007
Tsitaat:Algselt postitas excubitoris
Vaatasin seda 2 klouni omal ajal USAs olles ning nad on just need kes pealkirjas mainitud - Bullshit.
2 klouni üritavad matkida asjaliike "müüdimurdjaid" tehes seda erinevalt neist terava keele ja väänatud faktidega.
Oleneb milliseid osi sa näinud oled.
Ma ei näinud nendelt ühtegi väänatud fakti, kui rääkisid evolutsioonist ja siis usklike tõlgendusest, et mis juhtus tegelikult. Sealse diskusiooni tegid teadlased ja usuhullud ära.
Terav keel on neil kindlasti. Muidugi eks ei leidu eriti palju Ameerika sarju, kus ei ole keegi terava keelega.
Muidugi neilt tõesti ei saa kõikke sula tõena võtta, samuti ei ole nad nii teaduslikud, kui müüdimurdjad, kuid neil on päris palju tõtt kah nende jutus.
[Muudetud: 10-27-2009 Nazz]
Postitused: 11,429
Teemad: 172
Liitus: Apr 2007
Nägin neid päris palju - alguses esinesid nad mitmed tele"shows" kui lihtsalt segmendi täitjad ja alles siis alustasid nad oma sarjaga.
Kuna see aga juhtus olema vägagi heal saateajal varaõhtul ning paari sarja vahel mida mina vaatasin siis nägin neid päris palju.
Väga ohtlikud propagandistid kellede poolt istutaud MÕTE jõuab otse ajju kuna sa vaatad asju kui TV seepi ning isik üldjuhul ei ole valmis mitte debatiks saadud info suhtes vaid laseb seda endale "sisse" kui meelelahutust. Seega - nende poolt istutatud pisivaled ja massidele mõeldud propaganda jõuab sinuni ILMA skeptilisuse filtrita. Samas antakse edasi "ivasi" mis panevad inimesi MITTE mõtlema kriitiliselt ning võtma küsimusteta vastu ideid mis on nn "establishmenti" poolt heakskiidetud. See tekst meenutab siingi mitmete teada ja tuntud isikute esinemiste stiili. Teaduslikust vaatenurgast on kõik korrektne ehk siis TOKK (nagu ka JOKK), kuid jäetakse mainimata, et tegu on teadusliku TEOORIAGA mille kinnitused on pigem fantaasia vili kui reaalsus.
Postitused: 1,305
Teemad: 24
Liitus: Feb 2006
Jube saade, nõustun. Midagi meie Ärapanija sarnast, kuid palju odavam ma ütleks. Kindlasti mitte tõsiselt võetav sari. Kuid Usa-katele selline rämps meeldib, muidu ei toodetaks seda 7 hooaega.
Siia käib eriti deep mõte või kellegi kunagi elanud prontosauruse mõte, millel puudub tänapäeval igasugune aeg ja/või koht.
Postitused: 1,875
Teemad: 122
Liitus: Jul 2005
Vaatasin alieni, esp ja conspiracy osa ära.
Nii juhtub, kui proovida morganlajasonliku lähenemisega uurida para-asju küsitledes ja intervjueerides vaid äärmiselt naiivseid inimesi ning asju kontekstist välja rebida. Ja lõpuks trotsiga järeldusi teha.
Muidugi mulle meeldis, kuidas kaine mõistus saadab usuhulle metsa ja toetub õigete spetsialistide arvamustele, kuid veidi ....... mhh. No natuke see närvitsemine hakkas vastu. Aga ka siukest propaganda saadet on vaja, et inimeste ajusid masseerida ja turgutada. Nii iseseisvaks kui ka objektiivseks mõtlemiseks. Sest tõde on enamasti küll seal skeptikute poolel, kuid tuleb ära tabada, millal see reeglit kinnitav erand ette tuleb.
Postitused: 3,609
Teemad: 58
Liitus: Sep 2007
Ma olen selle sarja kõik seitse hooaega kunagi läbi vaadanud(tegelikult seitsmes veel täitsa käib)...
...ja omalajal turgutas see saade mind küll laialt levinud väärarusaamades kahtlema...Saate formaat on muidugi väga sõjakas ja supersubjetiivne, kuid sellena see saade mõeldud ongi...Kui sellega ka leppida, saab vaikselt maha istuda ja asja nautida...
"Mida saab väita ilma tõenditeta, saab ka ilma tõenditeta kõrvale heita"
- Christopher Hitchens
Postitused: 118
Teemad: 6
Liitus: Apr 2009
Mulle vàga meeldis ! Tànud lingi eest !